Geplaatst in Blog

Heerlijke Smoothies voor het ontbijt

Smoothie voor het ontbijt

Een heerlijk fris begin van de dag. Zo in het voorjaar trekt een smoothie me weer aan. In de winter kies ik liever voor havermoutpap. Ik zal mijn vegan recept ook delen, binnenkort.

Je kan eindeloos variëren met smoothies. Je hebt een goede staafmixer of blender nodig. Groente, fruit en superfoods. Smoothies geven meteen een energiek en gezond gevoel.

Als je wat ervaring hebt komt de creativiteit vanzelf.

Ik maak ze nu al een paar jaar, met allerlei groente en fruit in huis kan je altijd je combinatie maken die je lekker vindt en heerlijk variëren. Maak ze vooral lekker en kleed het een beetje aan, met een mooi schoteltje, servetje, muntblaadje erop, etc. Het oog wil ook wat.

Hier 2 Voorbeelden:

Groene Smoothie

Voor 2 smoothies; 3 uitgeperste sinaasappels, 2 handen gewassen spinazie, 1 banaan, 1 avocado, eventueel  nog wat water. Chiazaadjes, lijnzaad en raw cacao een eetlepel. Alles in de blender, voeg wat water toe als het te dik is.

Rode Smoothie

Voor 2 smooothies; 3 bieten, 3 uitgeperste sinaasappels, 1 cm gember, wortel. Voeg naar smaak wat superfoods toe, b.v. hennepzaad, lijnzaad. Niet meer dan 3. Eventueel nog wat water om het smoothly te krijgen. Blenden maar.

Het is best veel wat je in zo in een glas hebt zitten. Drink het daarom met kleine slokjes en speeksel het nog goed in in je mond. Daar begint de spijsvertering. Nog beter is het te eten met een lepel. Daardoor eet je eigenlijk je drinken. Je kan er ook voor kiezen het wat dikker te laten en dan te eten als een soort moes.

De smoothie verzadigd je, maar je mist waarschijnlijk de crunch. Je kan er wat eigen gemaakt of suikervrije granula op doen voor de crunch.

Ik vind het ook lekker om later een cracker of rijstwafel te nemen met gezond beleg, als tussendoortje. Het crunchy  momentje kan ook even wachten, bij mij althans, 🙂

Geniet nooit met mate!                                                                                                   ~ Marjan, ❤

Ik lees graag hoe je smoothies ervaart, in een reactie hieronder.

Sharing=Caring, 🙂


img_5958


Auteur:

Mijn passie is schrijven over persoonlijke ontwikkeling. Via mijn blog wil ik jou inspireren tot een b(l)oeiend leven en je te ontwikkelen tot wie je in wezen bent, een prachtig, stralend mens! Het kost me geen moeite elke dag te bloggen, alleen heb ik een gezin, een baan en veel behoefte aan tijd zonder plan, dus doe ik het i.i.g. 1 x per maand. Je bent welkom op mijn site en ik hoor graag wat je ervan vindt. Mailtjes vind ik leuk: marjanzevenbergen@gmail.com

Een gedachte over “Heerlijke Smoothies voor het ontbijt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s